(به هدف تجهیز هنرستان دخترانه شهید حاج قاسم سلیمانی): نشست هییت مدیره مجمع با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

اعضای مجمع خیرین

در نشست مشترکی بین اعضای مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با وزیر کار مطرح شد:
“علیرغم تمامی ظرفیت‌هایی که مجمع خیرین ایجاد کرده است، برای توسعه اهداف کلان خود نیاز به کمک دولت دارد. دولت نیز برای اینکه بتواند به اهداف خود در زمینه اشتغال و کارآفرینی دست پیدا کند نیاز است تا به حمایت‌های لازم از سازمان‌های مردم‌نهاد مطابق قوانین کشور بپردازد.”

در نشستی که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آقای دکتر عبدالملکی و همچنین رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای استان خراسان رضوی با اعضا مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در محل هنرستان در حال تاسیس دخترانه حاج قاسم سلیمانی در شهرک شهید رجایی برگزار شد، آقای مستشاری مدیر مجمع در سخنانی به نقش دولت در حمایت از خیرین، پرداختند.

ایشان در ابتدای سخنان خود به نقش مهمی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تامین نیازهای جامعه دارد، اشاره کردند. نقشی که هیچ وزارتخانه‌ای دیگر نمی‌تواند آن را برعهده بگیرد. مبارزه با فساد، کاهش بیکاری، حل معضل اعتیاد و مهارت‌آموزی از مهمترین وظایف این وزارتخانه است. سیستم تعلیم و تربیت نیروی انسانی ماهر در ایران با همکاری سه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شکل می‌گیرد. تقویت اعتماد به نفس جوانان مهمترین وظیفه‌ای است که این سه نهاد مهم در کشور برعهده دارند.

وزیر کار جناب عبدالملکی

آقای مستشاری مدیر مجمع خیرین در ادامه سخنان خود به نقش دولت در حمایت از خیرین اشاره کرده و با توجه به نیاز جامعه به مهندسین و تکنسین‌های فنی که توانایی کار عملی داشته باشند، تحقق این هدف را تنها با مشارکت جمعی در کشور امکان‌پذیر دانستند. آقای مستشاری با تاکید بر اینکه ایشان و سایر خیرین فعال در مجمع، هرگز به دنبال منافع مادی یا مقام‌های دولتی نیستند و تنها انگیزه آن‌ها حل معضلات بیکاری و اشتغال جوانان و ترویج مهارت‌های فنی در جامعه است.

ایشان با تاکید بر پیگیری مجمع برای اجرای قوانین قوانین مصوب در دولت و مجلس، به این نکته اشاره کردند که مجمع خیرین به مثابه یک قطره چکان است و یک شیر نفت به نام دولت در زمینه کارآفرینی و اشتغال وجود دارد که باید نقش تسهیل‌گری را برعهده بگیرد.

ایشان نقش کلیدی مجمع خیرین را الگوسازی براساس قوانین موجود دانستند. قوانینی نظیر چشم انداز 20 ساله کشور که در آن بایستی موارد زیر تحقق پیدا کند:

  • تا سال 1404 باید 60 درصد از دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم از هنرستان‌ها فارغ‌التحصیل شوند؛
  • طبق تعریف هنرستان فضایی است که در هر کلاس آن بین ۱۵ تا ۱۸ نفر تحصیل کنند؛
  • هر کلاس هنرستان باید یک استاد کار و یک مهندس فنی داشته باشد.


آقای مستشاری با اشاره به این نکته که عدم توجه به قوانین بالادستی نظیر سند چشم‌انداز 20 ساله کشور که مورد تایید رهبری نیز می‌باشد، باعث شده تا کشور با معضلات کلانی در زمینه اشتغال جوانان مواجه شود؛ از جناب وزیر خواستند تا در دولت آقای رئیسی به اجرای قوانین این سند اهتمام بیشتری ورزیده شود.

آقای مستشاری تاکید کردند که برای آموزش و تربیت نیروی‌انسانی ماهر در کشور تا پایان سال 1404 باید در حدود 10 هزار هنرستان در کشور داشته باشیم و در کنار آن به ۵۰ هزار مهندس و ۲۰۰ هزار استاد کار برای تدریس نیاز داریم، که تحقق این اهداف تنها با مشارکت جمعی و فرهنگ‌سازی در تمامی نهادهای دولتی و مردمی شکل خواهد گرفت.

اعضای مجمع و وزیر کار

در ادامه مهندس محمود پژوم عضو هیأت مدیره مجمع اعلام کردند که یکی از حوزه‌هایی که مجمع در حال تلاش برای حل مشکلات آن است، کمک به معلولین و خانواده‌های آن‌ها است. ایشان گفتند در حدود 4.8% معلول در کشور داریم که چیزی نزدیک به 3.5میلیون نفر می‌شوند. به همین دلیل می‌توان گفت که خانواده های زیادی درگیر معضلات معلولان هستند. کمک به بهداشت روانی، اشتغال و امور مالی معلولین از جمله مسائلی است که خیرین به آن ورود پیدا کرده‌اند و به موفقیت‌هایی نیز دسترسی پیدا کرده‌اند.

در پایان مهندس پژوم به این نکته هم اشاره کردند که عدم توجه به بخش خصوصی در ادوار مختلف و دولت‌های قبلی باعث شده تا کارآفرینی در کشور شکل درستی پیدا نکند. همکاری بین بخش‌های خصوصی و دولتی با یکدیگر می‌تواند زمینه اشتغال به کار در جمعیت جوان کشور را فراهم آورد.

آشنایی بیشتر با مجمع خیرین ترویج و توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *