راهکارهایی برای افزایش مشارکت خیرین در مهارت آموزی

مشارکت خیرین در مهارت آموزی

کشور ایران از گذشته‌های دور تا به امروز افراد نیکوکار زیادی را به خود دیده است. از آنجایی که مهارت‌ورزی و گسترش فرهنگ کارآفرینی در بین افراد نقش مهمی در آینده یک کشور دارد و می‌تواند آن را متحول کند، لذا افزایش مشارکت خیرین در مهارت آموزی امری بسیار مهم است.

مهارت‌ورزی باعث رشد اقتصادی جامعه، افزایش نیروی انسانی کارآمد، از بین رفتن مشکل بیکاری و دیگر موارد می‌شود.

نقش مشارکت خیرین در مهارت آموزی

بسیاری از افراد خَیّر، علاقه‌مند به مهارت‌ورزی به دانش‌آموزان و یا هنرجویان نیازمند هستند ولی نمی‌دانند که باید از کجا و چگونه شروع کنند. یکی از مهم‌ترین موضوعات برای انجام این کار بالا بردن سطح مهارت خود و یا پیدا کردن دانش‌آموزان و دانشجویان نیازمند است.

خوشبختانه امروزه نهادها، سازمان‌ها و خیریه‌ها نقش پررنگی در فرایند سخت پیدا کردن دانش‌آموزان نیازمند را ایفا می‌کنند. خیرین می‌توانند بستری را با استفاده از منابع مالی و معنوی موجود برای دانش‌آموزان و دانشجویان در جهت آموختن مهارت‌ها فراهم بیاورند. در این راستا افراد باید با استفاده از سرمایه خود و یا با کمک گرفتن از خیریه‌ها فعالیت خود را در راستای مهارت آموزی شروع کنند.

چگونگی جذب خیرین در توسعه فرهنگ مهارت آموزی

ایجاد بستر مالی و معنوی توسط خیرین برای حمایت از مهارت آموزی

با توجه به شرایط موجود در کشور، سوق دادن خیران به سمت مهارت‌آموزی ثمرات فراوانی را برای رشد و توسعه پایدار کشور در آینده به ارمغان می‌آورد. از همین‌رو باید تلاش کنیم تا کمک‌های خیرین را به سمت مهارت‌آموزی سوق دهیم.

داشتن ذهنی خلاق در جذب خیرین

شما با استفاده از فکر و خلاقیت‌ خود می‌توانید نقش بسیار مهمی در افزایش مشارکت خیرین در مهارت ‌آموزی ایفا کنید.
برخی اوقات یک ایده‌ خوب و درست می‌تواند به اندازه میلیون‌ها تومان پول به رشد یک جنبش و کار خیر کمک کند. مهم دغدغه‌مندی افراد در کمک، رشد جامعه و بهبود زندگی نوجوانان و جوانان است.

کمک‌های خیرین باید بر اساس حمایت‌های آگاهانه باشد

حمایت خیرین از آموزش های مهارتی و فنی و حرفه ای

حامیان و خیرین ثروتمند با به دست آوردن اطلاعات می‌توانند با امر مقایسه کردن، بهترین انتخاب را داشته باشند. این افراد قبل از حمایت مالی از موسسه‌های نیکوکاری، آن‌ها را از جنبه‌های مختلفی بررسی می‌کنند.
معیارهایی مانند، شفافیت مالی و قانونی، تنوع در شیوه‌های حمایت و سرعت و سهولت در کمک‌رسانی به نیازمندان برای حامیان بسیاراهمیت دارد. مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای اقدامات گسترده‌ای را برای معرفی زمینه‌های انجام کارهای خیرورزی انجام داده است.

نباید فراموش کنیم که بر اساس نیاز فطری، بیشتر حامیان مالی و خیرین به اندازه کمکی که انجام می‌دهند مشتاق هستند تا حس ارزشمند بودن و تأثیرگذاری در زندگی یک شخص مددجو را تجربه کنند. لذا جذب حمایت آگاهانه خیرین هم برای آن‌ها و هم برای مسئول موسسه‌های خیریه امری مهم به شمار می‌رود.

آگاهانه حمایت کنید!

اگر حامی مالی با انتخاب آگاهانه از نیازهای شما و مددجویان حمایت کند، به احتمال بیشتری در آینده هم با شما همکاری خواهد کرد. شما باید محور فعالیت، گروه هدف، مأموریت و چشم‌انداز سازمان خود را برای جذب مشارکت خیرین در امر مهارت‌آموزی قرار دهید.

ضرورت همکاری فعالان رسانه در جهت ترویج مهارت آموزی بین خیران

فعالان رسانه‌ای در هر استانی نقش مهمی در ایجاد انگیزه، تشویق و افزایش مشارکت خیرین در مهارت ‌آموزی به کمک برای ترویج مهارت‌آموزی در جامعه می‌توانند داشته باشند. کسب مهارت باعث ایجاد اشتغال، رشد ازدواج، کاهش بزهکاری، حاشیه‌نشینی و اعتیاد در جامعه می‌شود که نیاز است در این زمینه به خیران اطلاع‌رسانی شود.

ضرورت همراهی دولت با خیران

دولت و مسئولان باید برای رفع موانع پیش روی خیران در زمینه مهارت‌آموزی و حمایت از آنان تلاش كنند و همراه و همپای خیران باشند. زیرا این آمادگی در خیرین وجود دارد که میزان تعهدات خود را بالا ببرند.
با توسعه هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و افزایش سهم رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای در آموزش‌ متوسطه و دانشگاهی کمک بسیار زیادی به مهارت‌آموزی می‌کند. از همین‌رو با طرح ایجاد هنرستان‌ها در کنار کارخانه‌ها می‌توان این بخش را تقویت کرد و افراد ماهر، تکنسین‌ها و نیروی مورد نیاز صنایع و کارخانجات که مشکل اشتغال را دارند برطرف و تامین کرد.

ایجاد سامانه جامع اطلاعات

با ایجاد یک سامانه‌ای می‌توان کلیه نیازهای مهارت آموزی را مطرح کنید و اطلاع‌رسانی کامل و جامعی در اختیار خیرین کشور در هر استانی قرار دهید.

باید در انجام حمایت‌های مالی و فرآیندی به بحث‌هایی مانند، عمرانی، تجهیزات، کتاب‌ها و نرم افزارها، مربی، مشاوره و هدایت آموزشی یا شغلی، سامانه‌ها، محققین و پژوهشگران، آموزش و توانمندسازی ، تکمیل فرم استعداد تحصیلی یا شغلی، آزمون و سنجش صلاحیت حرفه‌ای، مسابقات ملی مهارت و ترویج فرهنگ مهارت‌آموزی بپردازید.

نقش پر رنگ سازمان های مردم نهادس هم‌چون مجمع‌خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای
در توسعه فرهنگ مهارت‌ آموزی

جهت دهی خیرین به سمت مهارت آموزی

در ایران برخی از افراد هستند که مشتاق به رشد وقف مهارت‌آموزی و ترویج آن هستند. این افراد با تلاش برای از بین بردن موانع‌‌های موجود بر سر راه مهارت‌آموزی به جوانان برای پیدا کردن کار کمک می‌کند.
علاوه بر این به افرادی که به نیرو متخصص احتیاج دارند در پیدا کردن نیروهای مورد نیازشان کمک می‌کنند. لذا از وجود چنین افرادی می‌توان برای افزایش مشارکت خیرین در مهارت ‌آموزی استفاده کرد.

مشارکت خیرین در مهارت آموزی به دو شکل مادی و معنوی

خیرین در دو زمینه مادی و معنوی می‌توانند در مهارت‌آموزی افراد فعالیت داشته باشند. آن‌ها در زمینه امور مادی می‌توانند به مواردی مانند، کمک به توسعه اندوخته صندوق همیاری بنیاد، هدایای نقدی و غیر نقدی، مشارکت در ساخت پروژه‌های عمرانی بنیاد، دانشگاه، مدارس فنی و حرفه‌ای و بورسیه دانش‌آموزی و دانشجویی کمک‌ داشته باشند.
علاوه‌بر این در زمینه امور معنوی مهارت‌آموزی، نیازمند حمایت‌های معنوی همه‌جانبه نیک‌اندیشان و خیّرین محترم اعم از تخصیص وقت، هم‌اندیشی، همیاری جذب مشارکت‌ها، همکاری‌های اجرایی و تخصصی خواهید بود.

به دست آوردن خیر ماندگار با مهارت‌آموزی

خیرین در امر مهارت‌آموزی نوجوانان و جوانان می‌توانند نقش بسیار مهمی را ایفا کنند. با پیشرفت تکنولوژی و سبک زندگی مردم استفاده از امکانات دیجیتال در جهت آموزش دروس کمک بسیار زیادی به دانش‌آموزان و دانشجویان هم به لحاظ مهارت‌آموزی و هم یادگیری آسان‌تر می‌کند.
خیرین باید توجه ویژه‌ای به امر تهیه تجهیزات پیشرفته دیجیتال جهت آموزش مهارت‌های فنی به دانش‌آموزان داشته باشند. با افزایش مشارکت خیرین در مهارت ‌آموزی می‌توان کمک بسیار بزرگی به جوانان و آینده کشور انجام داد. به یاد داشته باشید که افزایش مهارت‌ورزی خیر ماندگاری در جهت عمران و آبادانی کشور است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *