نقش مهارت آموزی در کارآفرینی

نقش مهارت آموزی در کارآفرینی

کارآفرینی یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌توانیم برای بهبود جامعه فعلی‌مان از آن استفاده کنیم. یک کارآفرین باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد تا بتواند موفق شود؟ نقش مهارت آموزی در کارآفرینی چیست؟

ما در این مقاله به ویژگی‌هایی که فرد کارآفرین باید داشته باشد و البته اهمیت مهارت آموزی در این مسیر پرداخته‌ایم.

برای مطالعه بیشتر راجع به مزایای کارآفرینی و نقش مهارت آموزی در به وجود آمدن شخصیت‌های کارآفرین با ما همراه شوید.

کارآفرینی چیست؟

واژه کارآفرینی ساده به نظر می‌رسد،‌ وقتی می‌گویم کارآفرینی تقریبا در ذهن همه مفهوم ایجاد اشتغال تداعی می‌شود. اما واقعیت این است که یک تعریف ثابت از کارآفرینی وجود ندارد. از آنجایی که واژه کارآفرینی در سده‌ی گذشته بیشتر در زمینه‌های اقتصادی استفاده شده است اقتصاددانان زیادی این واژه‌ را تعریف کرده‌اند.

تعاریف کارآفرینی به این دلیل متفاوت‌اند که هر اقتصاددان از یک جنبه خاص به این موضوع نگاه کرده است و کارآفرینی را از دریچه نگاه خود تعریف کرده است. یکی از مهم‌ترین افرادی که زمینه کارآفرینی پژوهش داشته است و تعاریف زیادی در این زمینه ارائه کرده است، ژوزف شومپیتر است.

تعریف کارآفرینی از دیدگاه ژوزف شومپیتر: عصاره کارآفرینی در درک و بهره برداری فرصت‌هاست.

چگونه می توان با آموزش‌های مهارتی، یک کارآفرین پرورش داد؟

کارآفرینی با کمک مهارت آموزی

مهم‌ترین مسئله قابل توجه در کارآفرینی مهارت‌آموزی است. نقش مهارت‌آموزی در توسعه کارآفرینی بسیار پر رنگ است. کارآفرینان افرادی ماهر هستند. مهارت آن‌ها در زمینه‌های مختلف کاری نقش خود را نشان می‌دهد.

توجه داشته باشید که مهارت‌آموزی تنها در زمینه‌های فنی نیست. یک کارآفرین باید مهارت‌های نرم نیز داشته باشد. مهارت‌هایی از قبیل برقراری ارتباط با دیگران، چگونگی برقراری ارتباط‌ها نوشتاری، کنترل احساسات، رفتارهای حرفه‌ای و سازمانی و …

این موارد همه مهارت هستند و همین مهارت هاست که کارآفرینان را پرورش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با مهارت‌های کاربردی در آینده

کارآفرینی و اشتغال پایدار در کشورهای در حال توسعه

کشورهای در حال توسعه بهترین مکان‌ها برای کارآفرینی هستند. در کشورهای در حال توسعه نیاز به اشتغال و همچنین نیاز به کارآفرینی بسیار واضح است.

یک فرد کارآفرین می‌تواند علاوه بر ایجاد اشتغال برای خودش و دیگران به چرخه اقتصادی کشور نیز کمک شایانی انجام دهد. نقش کارآفرینان در اقتصاد کشور می‌تواند کلیدی باشد. به این ترتیب می‌توانیم به اهمیت مهارت آموزی در تربیت نیروهای کارآمد پی ببریم.

نقش توانمندسازی نیروی انسانی با مهارت آموزی

نیروی انسانی مهم‌ترین سرمایه هر کسب و کاری است. کسب و کارها را نیرو‌های انسانی قوی‌شان رشد می‌دهند. اگر شما تمام دانش و تکنولوژی لازم برای رشد کسب و کارتان را داشته باشید اما نیرو انسانی کارآمد نداشته باشید، به جایی نمی‌رسید.

عموما کارآمدترین نیروها علاوه بر علم و دانش ماهر نیز هستند. مهارت آموزی تنها در کارآفرینی نقش ندارد. مهارت آموزی در توسعه کسب و کارهایی که توسط کارآفرینان احداث شده‌اند نیز نقشی کلیدی بازی می‌کند.

لیستی از مهارت های مهم در کارآفرینی

بسته به زمینه‌ای که شخص در آن کارآفرینی می‌کند، مهارت‌های مورد نیازش تغییر می‌کنند. در این بخش به مهارت‌هایی اشاره می‌کنیم که تقریبا تمام کارآفرینان باید از آن‌ها سررشته داشته باشند.

دانش و مهارت‌های دیجیتال

این روزها حضور ماهرانه در فضاهای دیجیتال نیاز اولیه تمام افرادی است که تمایل به پیشرفت کردن دارند. همانطور که بالاتر اشاره کردیم نقش مهارت آموزی در کارآفرینی تنها در زمینه‌های فنی خلاصه نمی‌شود، برخی از مهارت‌ها برای عموم کارآفرینان ضرورت دارند. در ادامه لیست سایر مهارت‌های لازم برای کارآفرینان را مشاهده می‌کنید.

  • مهارت در جذب سرمایه
  • توانایی در پرزنت(معرفی) کردن درست پروژه‌ها
  • پیروی از یک رقابت سالم
  • توانایی ارزیابی دقیق
  • تحلیل و بررسی منطقی مسائل
  • توانایی نسبی در پیش بینی بازارهای مالی
  • توانایی رهبری و مدیریت کردن

شبکه سازی

از آنجایی که مفهوم شبکه سازی برای برخی به اشتباه تفسیر شده است، تصمیم گرفتیم بیشتر راجع به این مهارت صحبت کنیم.

شبکه سازی یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که به کار تمامی کسانی که درگیر کسب و کار هستن، می‌آید. اما شبکه سازی به معنای پارتی داشتن نیست. بسیاری فکر می‌کنند منظور از مهارت ایجاد شبکه کاری مقدمه چینی کردن برای یافتن افرادی است که بتوانند برایشان پارتی بازی کنند و روابط را به جای ضوابط برایشان پیش ببرند.

این تعبیر کاملا نادرست و ناعادلانه است. ما از اهمیت نقش مهارت آموزی در کارآفرینی و موفقیت حرف می‌زنیم این مهارت‌ها تماما در قالب‌های انسانی و رفتارهای معقول باید صورت بگیرد.

شبکه سازی به معنای آشنا شدن و برقراری ارتباط با کسانی است که در حوزه کاری شما مشغول به کار هستند. اما فایده این شبکه سازی برای شما در کجاست؟ شما اگر زمانی نیاز به کمک متخصصان فعال در حوزه‌تان داشته باشید با استفاده از شبکه افرادی که می‌شناسید به راحتی می‌توانید فرد مورد نظرتان را پیدا کنید.

این موضوع می تواند برعکس نیز باشد، از طریق شبکه سازی می‌توانید پیشنهادات کاری و ایده‌های نابی را بدست بیاورید که در هیچ جای دیگر نمی‌توانید پیدایشان کنید. شبکه سازی فواید دیگری نیز دارد. به عنوان مثال شما زمانی که یک شبکه قوی از افراد متخصص در حوزه کاری خودتان داشته باشید از جدیدترین اخبار مرتبط با حوزه کاری‌تان بسیار راحت خبر دارد می‌شوید.

نقش مراکز آموزش مهارتی در کمک به کارآفرینان

حمایت مجمع خیرین از کارآفرینی

مراکز مهارت آموزی علاوه بر نقش مهمی که در رشد کارآفرینی دارند نقش تاثیرگذاری در حل کردن مشکل منابع انسانی این گروه ارزشمند ایفا می‌کنند. متاسفانه ما در ایران جوانان زیادی داریم که با وجود گذراندن دوره‌های کارشناسی دانشگاه بیکار هستند و کارآفرینان و مدیرعاملان زیادی نیز از کمبود نیرو متخصص انسانی صدمه می خورند.

یکی از مهم‌ترین عوامل به وجود آورنده این معضل می‌تواند انتخاب نادرست رشته دانشگاهی باشد. برای مطالعه بیشتر راجع به مقاله چگونگی ارتباط انتخاب نادرست رشته دانشگاهی و بیکاری را مطالعه کنید.

مراکز آموزش مهارتی می‌توانند این دو گروه را مانند دو قطعه پازل به هم برسانند. حلقه گم شده چرخه کسب و کارهای ما کمبود مراکز آموزش مهارت قوی است. اگر این مراکز زیاد شوند و بتوانند جوانان ماهر زیادی را تربیت کنند هم به رفع مشکل بیکاری کمک شده است و هم کمبود نیرو متخصص کسب و کارها جبران می‌شود.

کلام آخر

مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با مشاهده این کمبود فاحش در جامعه تصمیم گرفته‌اند وصل کننده این حلقه گمشده باشند. این گروه از خیرین با تلاش برای ترویج فرهنگ مهارت آموزی تلاش دارد معضل بیکاری جوانان را کمرنگ‌تر کند. علاوه بر این موضوع این گروه دلسوزانه به دنبال رشته‌هایی می‌گردند که نیاز به نیروی متخصص انسانی‌ دارند اما در بین جوانان افراد بسیاری کمی در آن رشته‌ها تخصص دارند.

مجمع خیرین با پیدا کردن این رشته‌ها و تلاش برای تربیت و متخصص کردن جوانان در این زمینه‌ها به هر دو این گروه‌ها کمک می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *