مهارت‌‌های کاربردی آینده

مهارت های کاربردی در آینده

یکی از بزرگ‌ترین مشغله‌های افراد، مخصوصا قشر دانش‌آموز، دانشجویان و خانواده‌هایشان، آینده شغلی خوب و مناسب است. با رشد و پیشرفت تکنولوژی همواره شغل‌های آینده‌دار در حال تغییر و تحول هستند. برای اینکه جوانان بتوانند آینده خوبی داشته باشند باید به سراغ مهارت‌های کاربردی بروند.

با توجه به این شرایط باید دقت بیشتری در انتخاب رشته تحصیلی و یا افزایش مهارت‌های فردی داشت‌‌.

یادگیری مهارت‌های کاربردی برای آینده

یادگیری مهارت‌های کاربردی و آینده‌دار انتخاب خوبی برای افراد است. در حال حاضر آموزشگاه‌ها و هنرستان‌های بسیار خوبی برای دستیابی به این اهداف تأسیس شده‌اند.
در این آموزشگاه‌ها و مدارس فنی تمرکز بیشتر بر مهارت آموزی افراد است. همچنین آموزشگاه‌ها بستر مناسبی برای افزایش هرچه بیشتر مهارت‌ها و تضمین آینده شغلی افراد است.
در این مقاله سعی داریم که به معرفی انواع مهارت‌های کاربردی بپردازیم که برای آینده شغلی موفق برای هر نوجوانی ضرورت دارد.

انواع مهارت‌های شغلی

از مهمترین شاخص‌های فردی برای آن که افراد همواره مشغول کاری باشند، داشتن مهارت‌های شغلی است. مهارت‌های شغلی به قدری مهم هستند که بعضی از افراد معتقدند ارزش آن‌ها از مدرک گرفتن بیشتر است.

در زندگی روزمره خود افرادی را دیده‌اید که مدام مشغول انجام کاری هستند و حتی دو یا چند کار مختلف را در طول روز انجام می‌دهند. این افراد مهارت‌هایی دارند که بازار کار به آنها نیاز دارد.

این مهارت‌ها علاوه بر مهارت‌های فنی و تخصصی مهارت‌های نرم و مهارت‌های ارتباطی است که تاثیر بسیار زیادی دارند.

امروزه افراد بعد از رسیدن به شغل مورد علاقه خود برای جلوگیری از کنار گذاشته شدن، باید به فکر رشد و بهتر کردن جایگاه خود باشند. این امر زمانی تحقق می‌یابد که افراد مهارت‌های شغلی را فرا گرفته باشند.

برای اینکه با مهارت‌های شغلی آشنا شوید به معرفی چند مورد از بهترین‌های آن می‌پردازیم.

روابط عمومی بسیار بالا

یکی از مهارت‌های کاربردی در مشاغل آینده داشتن روابط عمومی بالا است. یکی از بارزترین شاخص‌هایی که اغلب کارفرماها در پذیرش پرسنل خود به دنبای آن هستند، روابط عمومی بالای آنها است.

یک فرد دارای تخصص و دانش فنی باید این مهارت را داشته باشد که با همکاران خود و همچنین مشتریان به خوبی ارتباط برقرار کند‌.

افراد زیادی هستند که با داشتن تخصص و مهارت بالا نمی‌توانند در محل کارشان از توانمندی‌های خود به‌ خوبی استفاده کنند و یا حتی همواره در حال تغییر شغل خود هستند. یکی از مهمترین عواملی که باعث وقوع این اتفاق می‌شود، نداشتن توانایی و مهارت در برقراری ارتباط است.

فن مذاکره

مهارت فن مذاکره یکی از مهارت‌هایی است که برداشت اشتباهی از آن می‌شود.

اغلب افراد فکر می‌کنند که این مهارت صرفا مخصوص افرادی است که مستقیما با مشتریان سر و کار دارند. این مهارت را هر فردی که در فضایی عمومی کار می‌کند باید داشته باشد؛ به این دلیل که هر فرد نیاز دارد تا به صورت کاملا صریح خواسته‌های شغلی و سازمانی خود را بیان کند.

علاوه بر این‌ها مهارت فن مذاکره باعث می‌شود که افراد بهتر بتوانند عملکرد خود را در برابر مدیران بیان کنند و زحمات آن‌ها نادیده گرفته نشود.

بازاریابی

در حال حاضر اغلب شرکت‌ها به دنبال بازاریاب در حوزه دیجیتال هستند؛ چرا که نیاز شدیدی به بهینه‌ سازی موتورهای جستجو دارند تا شرکتشان در بستر وب به چشم بیاید.

همواره برای شرکت‌ها افزایش ترافیک سایت مهم است. افزایش بازدید سایت و ترافیک آن باعث افزایش نرخ تبدیل مشتریان و افزایش فروش برای شرکت‌ها می‌شود.

افزایش مهارت‌های کامپیوتری و فنی

تفاوتی نمی‌کند که شما در چه رشته‌ای مشغول به تحصیل هستید، یکی از مهارت‌های کاربردی برای همه افراد آشنایی با کامپیوتر است. تسلط به مهارت‌های کامپیوتری یکی از مهمترین مهارت‌هایی است که در حال حاضر و آینده در اغلب مشاغل نیاز بوده و هست. هر فرد همواره در کنار مهارت‌های تخصصی می‌بایست مهارت‌های هفتگانه کامپیوتر را هم یاد داشته باشد.

گزارش نویسی

برای این که افراد بتوانند رزومه‌ای حرفه‌ای از مهارت‌های خود و همچنین سوابق تحصیلی بنویسند، نیاز به یادگیری مهارت گزارش نویسی دارند.

افرادی که بتوانند مهارت‌های خود را به صورت گزارش به کارفرماها ارائه کنند فرایند تصمیم گیری را برای آنها سریع‌تر و آسان‌تر می‌کنند. این موضوع خود یک نکته مثبت برای افراد به حساب می‌آید.

علاوه بر همه این موارد گزارش نویسی در جلسات و کارهای اداری نیز امری ضروری است.

از دیگر مهارت‌های شغلی می‌توان به زبان انگلیسی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت زمان و بسیاری دیگر از موارد اشاره کرد.

نقش مهارت‌های نرم در کنار مهارت‌های فنی

مهارت فنی در کنار مهارت نرم

مهارت‌های نرم به مهارت‌هایی گفته می‌شود که غیر فنی هستند. این نوع از مهارت‌ها در مواردی مثل ارتباط تجاری، زندگی شخصی، چگونگی حل مسائل، نحوه تعامل با دیگران و دیگر موارد موثر است.

از طرفی مهارت سخت به مهارت‌هایی گفته می‌شود که فنی و تخصصی هستند. برنامه نویسی و کد نویسی از مثال‌های مهارت سخت به شمار می‌روند.
مهارت‌های نرم که بر ارتقا شخصیت و توسعه فردی موثر است، از بنیادی‌ترین مهارت‌ها به شمار می‌رود.

کاربرد مهارت‌های نرم

همانطور که گفته شد، مهارت نرم غیر فنی است و تفاوتی بین مدیر یک کسب و کار و دانش آموز وجود ندارد. همه افراد می‌بایست در سطوح و جایگاه‌های اجتماعی خود، مهارت‌های نرم را یاد داشته باشند.

سوالی که برای اکثر افراد به وجود می‌آید این است که مهارت‌های نرم کارآمدتر است یا مهارت‌های سخت و فنی!؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بدون شک برای انجام یک مهارت، یاد گرفتن آن واجب است. در نهایت اما با رشد و پیشرفت شغلی به تبحر و مهارت‌های فنی کافی می‌رسید و عملا تفاوت چندانی با افرادی که سطح بالایی دارند، ندارید.

موضوعی که باعث تمایز افراد از یکدیگر در چنین موقعیتی می‌شود، بحث انعطاف پذیری و قدرت برقراری ارتباط با دیگران است.

هر فرد در این موقعیت برای رسیدن به موفقیت بیشتر باید از ابعاد مختلف انسانی و ظرفیت‌های وجودی خودش نهایت بهره را ببرد.

یک مقاله کاربردی: چگونه می‌توان از مهارت‌آموزی حمایت کرد؟

۱۳ مهارت ضروری مورد نیاز برای آینده

با خواندن تیتر این پاراگراف ممکن است این موضوع در ذهن شما تجسم شده باشد که این مهارت‌های ضروری قطع به یقین از کار‌های سخت و دشوار هستند، اما این طور نیست! این مهارت‌ها بعضا در عین ساده بودن، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند.

اگر بخواهیم به صورت موردی ۱۳ مهارت ضروری برای آینده را نام ببریم، می‌توانیم به عناوین زیر اشاره کنیم.

  1. مهارت خلاقیت
  2. هوش هیجانی و EQ
  3. یادگیری فعال با طرز فکر رشد
  4. قضاوت و تصمیم گیری
  5. مهارت‌های ارتباط بین فردی
  6. پذیرش تغییرات
  7. توانایی رهبری
  8. مهارت‌های تکنولوژیکی
  9. دانش بین رشته‌ای
  10. توانایی حل مسئله
  11. تفکر انتقادی
  12. تنوع فرهنگی و درک آن
  13. علوم، فناوری، مهندسی، ریاضیات و هر موضوعی که زیر مجموعه این چهار رشته باشد؛ یعنی STEM و SMAC که از ادغام چهار پایه از فناوری شبکه‌های اجتماعی، موبایل، آنالیز و فضای ابری تشکیل شده است.

سخن پایانی

برای آن که آینده شغلی خود را تضمین کنید، تلاش خود را بر کسب مهارت‌های آینده‌دار بکنید.
همچنین در کنار مهارت‌های آینده‌دار، مهارت‌های نرم و مهارت‌های شغلی مناسب را در برنامه خود قرار دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *