حمایت از مهارت آموزی

حمایت از مهارت آموزی

جامعه امروزی ما پر شده است از افراد تحصیل کرده‌ای که پس از فارغ تحصیلی بیکار می‌مانند. این افراد با وجود اینکه چندین سال را در دانشگاه‌ها به تحصیل مشغول بوده‌اند، پس از فارغ تحصیلی یا رشته‌ای که در آن تحصیل کرده‌اند بازارکار ضعیفی دارد و یا آن‌ها مهارت‌های لازم را نیاموخته‌اند. حمایت از مهارت آموزی و توسعه آن به کمرنگ شدن این معضل اجتماعی کمک می‌کند.

اهمیت توجه به ترویج مهارت ورزی

در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان فراگرفتن مهارت‌ها اهمیت بیشتری از کسب علم و دانش‌های محض دارد. زمانی که از همان ابتدای سال‌های تحصیل به کودکان آموزش مهارت داده شود، آن‌ها تمام تابستان‌های سال‌های تحصیلی‌شان را فرصت دارند تا در آن مهارت غرق شوند. این کار باعث می‌شود زمانی که مدرسه را به اتمام رساندند به غیر یادگرفتن علوم پایه‌ای و آماده‌ شدن برای ورود به دانشگاه در مهارتی استاکار شده باشند.

از دیگر تاثیرهای حمایت از مهارت آموزی را می‌توانیم در زندگی شخصی افراد بررسی کنیم. باید کودکان و نوجوانان ما مهارت‌های اولیه زندگی را داشته باشند. چه بسیار دکترها، مهندس‌ها و دیگر افراد تحصیل کرده در جامعه هستند که نمی‌توانند تنهایی از پس اداره کردن زندگی خود بربیابند.

مهارت‌ها کودکان و نوجوانان را با حرفه‌های مختلف به صورت تجربی و عملی آشنا می‌کنند. به آن‌ها یاد می‌دهد که عمل کردن را یاد بگیرند.

نقش خیرین مدرسه ساز در توسعه مهارت آموزی

خیرین مدرسه‌ساز می‌توانند تاثیر به سزایی در حمایت مهارت آموزی و توسعه‌ی این زمینه داشته باشند. خود مدرسه بستری است که می‌تواند تاثیر زیادی در مسیر تحصیل دانش آموزان بگذارد. ساختار مدرسه، امکانات درون مدرسه، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها می‌توانند نقش به سزایی در این زمینه ایفا کنند.

چگونه به توسعه فعالیت های مهارت آموزی کمک کنیم؟

توسعه فرهنگ مهارت آموزی و مهارت ورزی

یکی از بهترین راه‌ها برای کمک به توسعه مهارت آموزی کمک به ساخت مدارس استانداردی است که بستر مناسبی را برای یادگیری مهارت‌ها فراهم می‌کنند.

وقتی دانش آموزان بتوانند از نزدیک و به صورت عملی با مهارت‌های مختلف آشنا شوند خیلی راحت می توانند علاقه خود را پیدا کنند و از همان سنین پایین در آن زمینه‌ فعالیت‌شان را شروع کنند. به این ترتیب ساختن مدرسه تاثیر به سزایی در حمایت از مهارت آموزی دارد.

هنوز که هنوز است افراد زیادی هستند که نمی‌دانند تحصیل کردن در رشته‌های کار و دانش چه مزیت‌هایی و چه آینده‌ای دارد. برای آشنایی با رشته‌ها و آینده شغلی رشته‌های کار و دانش مقاله کاردانش و آینده شغلی رشته‌های آن را مطالعه کنید.

ساخت هنرستان و مراکز آموزش مهارتی توسط خیرین مدرسه ساز

ساخت هنرستان و مراکز آموزشی استاندارد توسط خیرین مدرسه ساز و زیاد شدن این مدارس در سطح شهر باعث تشویق افراد برای استفاده از این مراکز می‌شود. مراکز مجهز و نوسازی تاثیر بسیاری در جذب دانش آموزان به این مدارس دارد.

رشد اشتغال جوانان با حمایت از مهارت آموزی

همانطور که در ابتدا مقاله اشاره شد، این روزها تعداد فارغ تحصیلان دانشگاهی که بیکار هستند بسیار است. اما کسانی که مهارتی را کسب کرده‌اند و می‌داند که چه گونه از آن استفاده کنند به راحتی می‌توانند کار پیدا کنند و در ان زمینه رشد کنند.

هر ساله افرادی زیادی پس از گذراندن کلاس‌های مهارتی فنی و حرفه‌ای مشغول به کار می‌شوند. حال تصور کنید همین افراد از سنین پایین این مهارت‌ها را بیاموزند و در زمان‌های آزادشان این مهارت‌ها را تمرین کرده باشند. چه قدر از دیگران جلوتر هستند. در سنین پایین و شروع جوانی یعنی ۱۸ سالگی چندین سال سابقه کار دارند.

رشد اشتغال با اهمیت دادن به توسعه و ساخت هنرستان های مهارتی

زمانی که جوانان مهارت داشته باشند می‌توانند به راحتی کار پیدا کنند و مشغول شوند. کارهای بسیاری هستند که با حقوق‌های خوب تنها با ماهر بودن در یک مهارت قابل دستیابی هستند. این تفکر بسیار اشتباه است که فکر کنیم هر کسی در رشته‌های نظری الخصوص رشته‌های ریاضی و تجربی تحصیل کند موفق‌تر است.

داشتن یک مهارت مشخص و استاکار شدن در آن بسیار مفید‌تر از این است که در رشته‌ای تحصیل کنیم که در پایان فارغ تحصیلی ندانیم با دانش های به دست آمده‌یمان چه کار باید انجام دهیم.

تلاش‌های مجمع خیرین در زمینه حمایت از مهارت آموزی نوجوانان

مجمع خیرین مدرسه ساز با ساخت هنرستان‌های مجهز برای تحصیل دانش آموزان و آموزش مهارت‌های کاربردی به آن‌ها سهم بزرگی در این زمینه دارد. مجمع خیرین مدرسه ساز با توجه به نیازهای کارخانه‌ها و شرکت‌های بزرگ صنعتی تلاش می‌کند نیروی انسانی مورد نیاز این مجموعه‌ها را در هنرستان ها تربیت کند.

چه قدر آرامش بخش است برای ان دسته از دانش آموزانی که حتی در حین تحصیل مطمئن هستند پس از فارغ تحصیلی بازارکار تضمینی دارند. این امر موجب ایجاد انگیزه مضاعف در این دانش آموزان می‌شود.

امیدواریم دانش آموزان و پدر و مادرهایشان با چشمانی باز و نگاه عمیق به آینده رشته‌های تحصیلی فرزندانشان را در مقاطع نوجوانی انتخاب کنند و مهم‌تر از همه نیم نگاهی به بازارکار رشته‌ای که در آن مشغول بهتحصیل هستند داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *