آشنایی با 5 مهارت اساسی مورد نیاز یک معلم

5 مهارت اساسی یک معلم

آموزش و یاددهی می‌تواند یک انتخاب شغلی دلچسب اما چالش برانگیز باشد. طبق گفته کارشناسان آموزش کلید تغییر مسیر جهانی به حساب می‌آید. برای ایجاد تغییر در زندگی اجتماعی بهتر است بدانید که باید تغییر را از مدرسه شروع کرد؛ برای ایجاد تغییر در مدرسه، باید از ابتدا معلمان را اصلاح کرد.
معلمان برای موثر بودن در کار خود به مهارت‌های مختلف در کنار دانش و تجربه نیاز دارند. برای اینکه یک معلم مدرن و موردپسند باشد، باید تعدادی مهارت را در خود توسعه دهد. در ادامه این مقاله به 5 مهارت اساسی موردنیاز برای یک معلم به طور مختصر اشاره کرده‌ایم.

مهارت استفاده و درک فناوری‌های جدید

ما در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که به عصر دیجیتال معروف است. در سال‌های اخیر، ما شاهد پیشرفت‌های فوق‌العاده‌ای در زمینه فناوری‌های آموزش و یادگیری بوده‌ایم و این تکنولوژی به سرعت به رشد خود ادامه می‌دهد. در چنین شرایطی نمی‌توان تصور کرد که معلمی با این فناوری سازگار نباشد. معلم مدرن نه تنها باید با آخرین فناوری‌ها آشنا باشد، بلکه باید بداند که کدام فناوری برای دانش آموزان و کلاس درس آنها یا در چه شرایطی مناسب است.

درنتیجه یکی از 5 مهارت اساسی موردنیاز برای یک معلم در عصر دانش، استفاده از فناوری‌های آموزشی در تدریس است. برای شکوفایی استعدادهای دانش آموزان و تولید علم و دانش جدید، لازم است معلمان با استفاده از فناوری‌های آموزشی، کیفیت تدریس خود را ارتقا دهند. آموزش کامپیوتر و نرم افزارهای چند رسانه‌ای مهارتی است که هر فردی به ویژه معلمان به آن نیاز دارند.

مهارت‌های ارتباطی

ارتباط موثر در معلم ها

یکی از مهم‌ترین اصول یک معلم خوب، داشتن مهارت‌های ارتباطی است. وقتی دانش‌آموزان خوب یاد می‌گیرند که ارتباط بین معلم و دانش آموز کاملا دو طرفه باشد تا این مهارت‌های ارتباطی هم برای دانش آموزان و هم برای معلمان تقویت شود.

داشتن مهارت برقراری ارتباط نه تنها با دانش آموزان، بلکه همچنین با والدین و همکاران بسیار ضروری و الزامی است. معلم بیشتر روز را برای برقراری ارتباط با دانش آموزان و همکاران صرف می‌کند؛ بنابراین مهم است که یک معلم بتواند واضح و مختصر صحبت کند تا اطرافیان منظور او را کامل بفهمند.
معلم می‌تواند برنامه درسی کلاس را به شیوه‌ای مؤثر و سازمان یافته ارائه کند تا دانش آموزان آن را درک کنند تا به طور دقیق بدانند که از آنها چه انتظاری می‌رود؛ بنابراین این شیوه ارتباطی باعث می‌شود که دانش آموزان تکالیف خود را به موقع و دقیق انجام دهند.

نحوه برقراری ارتباط آنقدر مهم است که این مورد جزو 5 مهارت اساسی موردنیاز برای یک معلم به حساب می‌آید. معلم باید تمام تلاش خود را برای ارتباط گیری صحیح و توضیح آداب کلاس به کار گیرد تا دانش آموزان بتوانند آن را به درستی انجام دهند و متوجه شوند. اگر به هر دلیلی دانش آموز انتظارات و آداب ارتباطی لازم را درک نمی‌کند، مهم است که معلم دوباره آنها را به بهترین شکل توضیح دهد.

بیشتر بخوانیم: آشنایی با مهارت‌های ضروری که تا سال 2025 باید یاد بگیریم؟

مهارت متقاعدسازی

مهارت متقاعد سازی

متقاعدسازی یک هنر و یکی از 5 مهارت اساسی موردنیاز برای یک معلم به شمار می‌رود. متقاعدسازی به معنای یادگیری اصول و مهارت‌ها برای ایجاد روابط موثرتر با دانش آموزان است، به گونه‌ای که گفتار و کردار ما مورد قبول آنان قرار گیرد. به طور کلی متقاعدسازی روندی است که طی آن نگرش یا رفتار یک دانش آموز، بدون اجبار، تحت تأثیر گفتار و رفتار معلم خود قرار می‌گیرد.
به طور مثال دانش آموزان در اولین برخورد اولین برداشت را درباره معلم خود دارند. این مهم است که یک معلم بداند که چگونه باید رفتار کند تا تصویر مثبتی از خود در ذهن دانش آموزان حک شود.

مهارت‌های روانشناختی

سفت و محکم بودن در دوران مدرن معنایی ندارد. در این دوره و زمانه باید معلمان سعی کنند از مهارت‌های روانشناختی برخوردار باشند و بدانند با هر فردی چگونه رفتار کنند؛ باید تلاش کنند تفکر دانش آموزان خود را درک کنند. برای تقویت این مهارت معلمان باید برای مدتی خود را جای دانش آموزان بگدارند و به این فکر کنند که در مقابل هر موضوعی چه واکنشی به عنوان دانش آموز از خود نشان می‌دهند. این باعث می‌شود وضعیت یاددهی و یادگیری بسیار بهتر و قابل کنترل‌تر شود.

توجه به مهارت‌های روانشناختی یک مهارت ضروری است که هر معلم باید داشته باشد، چرا که هر روز با دانش آموزان و سایر کارکنان ارتباط برقرار می‌کند؛ بنابراین باید معلمان سعی کنند واضح و دقیق صحبت کنند، فعالانه به افراد گوش دهند و همدلی کنند. زیرا همین ارتباطات است که شخصیت شما را معرفی می‌کند. اگر معلمی در این زمینه احساس ضعف می‌کند، اکیداً توصیه می‌شود برای تقویت آن تلاش کند. توجه به روان افراد و داشتن تعاملی درست و اصولی از جمله 5 مهارت اساسی موردنیاز برای یک معلم است.

یک مقاله کاربردی: هر آنچه باید درباره یادگیری در نوجوانان بدانیم؟

مهارت یادگیری مستمر

مهارت تدریس یکی از مهارت های مهم در یک معلم است

به عقیده کارشناسان تدریس و آموزش یک روند یادگیری مادام العمر است. دنیا با برنامه درسی و تکنولوژی آموزشی دائما در حال تغییر است و معلمان باید با روش‌های جدید تدریس آشنا شوند. معلمی که دائماً در حال یادگیری و به روز رسانی اطلاعات خود است، همیشه معلمی تاثیرگذار و موفق خواهد بود. اگر معلمی می‌خواهد مؤثر و معتبر در بین دانش آموزان خود جلوه کند، به دلیل پیشرفت سریع در بسیاری از جنبه‌ها در دنیای امروز، باید بیش از پیش به یادگیری جدید و مستمر توجه داشته باشد.

برای یادگیری مستمر که یکی از 5 مهارت اساسی موردنیاز برای یک معلم بهتر است، باید معلمان کتاب‌های مختلف بخوانند، اخبار علمی جدید را پیگیری کنند، در سمینارها و کارگاه‌ها شرکت کنند و هر کاری را انجام دهند که به یادگیری و در نتیجه پیشرفت دانش و مهارت‌های معلمی خود کمک می‌کند.

با توجه به سرعت سریع تغییر زندگی امروزه در جنبه‌های مختلف، توانایی سازگاری و یادگیری مستمر برای هر معلمی ضروری است. معلمان باید بتوانند روش‌های تدریس خود را با نوع یادگیری دانش آموزان، رفتارهای کلاسی، طرح درس و مواردی از این دست تطبیق دهند. طبق تعریف ژان پیاژه روانشناس سوئیسی از هوش که «میزان سازگاری با محیط را تعیین می‌کند»، یک فرد به عنوان یک معلم، هر چه بهتر با موقعیت‌های مختلف سازگار شود، به طور طبیعی به عنوان معلم باهوش‌تر شناخته خواهد شد.

بیشتر بخوانیم: سوالاتی که یک معلم می‌تواند در ذهن دانش‌آموزان ایجاد کند

آموزش بهتر با 5 مهارت اساسی موردنیاز برای یک معلم

داشتن مهارت‌های تدریس به معلم کمک می‌کند کلاس خود را درگیر و علاقه‌مند به یادگیری نگه دارد. این 5 مهارت اساسی موردنیاز برای یک معلم که در مقاله اشاره شد، به بهبود کیفیت تدریس و یادگیری هرچه بهتر دانش آموزان کمک می‌کند. هرچه معلم در کار خود مصمم‌تر باشد و بهتر عمل کند، دانش آموزان بیشتر به او و نحوه تدریس وی علاقه‌مند خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *