مزایای ادامه تحصیل در هنرستان

تحصیل در هنرستان

انتخاب رشته یکی از مهمترین اتفاقاتی است که برای دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها اتفاق می‌افتد. در این راستا شاخص‌های مختلفی مانند، آینده شغلی، بازار کار مناسب، جایگاه شغلی و بسیار دیگری از موارد مطرح می‌شود. ادامه تحصیل در هنرستان می‌تواند زمینه اشتغال سریع جوانان را فراهم آورد.

امروزه با رشد و پیشرفت تکنولوژی انتخاب رشته‌های کاربردی و حرفه‌‌های فنی بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است. در این رشته‌ها ورود به بازار کار سریع‌تر و راحت‌تر است.

علاوه بر این یکی از دلایل رشد اقتصادی کشورها، افزایش نیروی انسانی کارامد و با سطح مهارت بالا است. در این مقاله قصد داریم تا شما را با مزایای ادامه تحصیل در هنرستان آشنا کنیم. همچنین به تنوع رشته‌ها و بازار کار مناسب رشته‌های هنرستانی بپردازیم.

آشنایی با مزیت‌های تحصیل در هنرستان

ادامه تحصیل در هنرستان مزیت‌های بسیار زیادی دارد که به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

یکی از مزیت‌های تحصیل در هنرستان، آموزش همزمان دروس تئوری و عملی است. از دیگر مزیت‌های آن می‌توانیم به بیشتر بودن تنوع رشته‌های هنرستانی نسبت به رشته‌های دبیرستانی بگوییم.

علاوه بر این بازار کار بهتری برای دانش‌آموزان هنرستانی قبل از فارغ‌التحصیلی نسبت به دانش‌آموزان دبیرستانی وجود دارد. البته باید به این نکته هم اشاره کرد که دانش‌آموزان هنرستانی با توجه به دروس عملی که می‌گذرانند، از آمادگی بیشتری برای ورود به بازار کار برخوردارند.

در رشته‌های دبیرستانی ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آسان‌تر است. همچنین زمان تحصیل آن‌ها یک سال کمتر از سایر دانش‌آموزان است.

مسئولان نیز در چند سال اخیر توجه ویژه‌ای به رشته‌های هنرستانی داشته‌اند و سرمایه‌گذاری‌های خوبی در این بخش شده است. هنرستانی‌ها اعتماد به نفس بیشتر و خود باوری بالاتری نسبت به دانش‌‌آموزان دبیرستانی دارند. به طور کلی تحصیل در هنرستان اگر به صورت هدفمند صورت پذیرد می‌تواند رشد فردی مناسبی را برای دانش‌آموزان رقم بزند.

تنوع رشته‌های هنرستانی

تنوع رشته های هنرستانی

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم؛ هنرستان رشته‌های متنوع‌تری نسبت به رشته‌های دبیرستانی دارد. تنوع زیاد رشته‌های هنرستانی باعث شده تا طیف گسترده‌ای از دانش‌آموزان را در بر گیرد.

در مقاله‌ای به معرفی رشته های فنی و حرفه‌ای و رشته‌های کاردانش پرداخته‌ایم. رشته‌هایی نظیر:

  • کامپیوتر
  • حسابداری
  • الکترونیک
  • معماری
  • گرافیک
  • ساختمان
  • طراحی و دوخت
  • صنایع چوب
  • صنایع فلزی
  • نوازندگی ساز جهانی
  • نوازندگی ساز ایرانی
  • و…

همه از رشته‌‎های هنرستانی هستند.

هدف هنرستان‌ها افزایش نیروی انسانی کارامد است. اتفاقی که اگر با نظم و برنامه‌ریزی بهتری انجام شود؛ رشد و شکوفایی اقتصادی کشورها را به همراه خواهد داشت.

فراگیری مهارت‌های فنی در کنار مباحث تئوری

در هنرستان‌ها تمرکز اصلی بر روی آموزش مهارت‌های مختلف و  پرورش نیروی کار ماهر است. با توجه به این هدف، بیشتر دروس رشته‌های هنرستانی عملی است و مقدار کمی از دروس خواندنی هستند.

یکی از مهمترین دلایلی که دانش‌آموزان رشته‌های هنرستانی را انتخاب می‌کنند، کمتر بودن دروس خواندنی نسبت به دروس علمی است. هرچند که در نهایت به علاقه هر دانش‌آموز بر می‌گردد.

بازار کار مناسب

از آنجایی که دانش‌آموزان رشته‌های هنرستان مشغول آموختن دروس عملی هستند؛ در نتیجه زودتر مهارت‌های لازم برای ورود به بازار کار را فرا می‌گیرند.

علاوه بر این امکان درآمدزایی برای دانش‌آموزان این رشته‌ها درهنگام تحصیل هم فراهم است. اخبار مختلفی از درآمد زایی‌های خیلی خوب دانش‌آموزان هنرستانی در نقاط مختلف جهان به گوش می‌رسد. به همین دلیل تحصیل در هنرستان مورد استقبال دانش‌آموزان قرار گرفته است.

افزایش روحیه کار تیمی

کار تیمی در هنرستان‌ها

از دیگر مزایای ادامه تحصیل در هنرستان‌ها، افزایش روحیه کار تیمی است. با توجه به این که دانش‌آموزان در هنرستان بیشتر مشغول کارهای عملی هستند و معمولا به صورت گروهی فعالیت می‌کنند، از روحیه تیمی بالایی برخوردار هستند.

دانش‌آموزان در حین آموزش می‌آموزند تا با انسجام بیشتری کارهای پیش ببرند. انسجام گروهی به طبع بازدهی و باروری بیشتری را به همراه خواهد داشت.

تقویت اعتماد به نفس با مهارت آموزی

ساختن و به سر انجام رساندن یکی از دلایل افزایش اعتماد به نفس در افراد است. تحصیل در هنرستان دانش‌آموزان با کارهای عملی مختلفی سر و کار دارند. به مرور و با گذشت زمان، این کارها را به اتمام می‌رسانند؛ در نتیجه اعتماد به نفس آن‌ها رشد می‌کند.

یکی دیگر از دلایلی که می‌تواند باعث افزایش اعتماد به نفس در دانش‌آموزان هنرستانی بشود، داشتن استقلال و کمک خرج خانواده شدن است. محصلان در کنار درس خود می‌توانند در جایی مشغول بشوند و یا کسب و کار خود را راه اندازی کنند.

امکان خود اشتغالی و کارآفرینی برای هنرستانی‌ها

همانطور که اشاره کردیم، یکی از مزیت‌های ادامه تحصیل در هنرستان‌، امکان خود اشتغالی و کارآفرینی برای هنرستانی‌ها است.

این دانش‌آموزان در کنار ادامه تحصیل خود می‌توانند کسب و کار خود را راه اندازی کنند. برای مثال دانش‌آموزانی که مشغول به تحصیل در رشته طراحی و دوخت هستند، در کنار تحصیل خود می‌توانند مزون خود را راه اندازی و کسب درآمد کنند.

در سال های اخیر دانش‌آموزان هنرستان‌ها در ایران، شروع به راه اندازی کسب و کار خود کرده و درآمدهای بسیار خوبی را داشته‌اند.

عدم نیاز به تحصیلات دانشگاهی برای ورود به بازار کار

همانطور که اشاره کردیم، دانش‌آموزان هنرستانی در حین تحصیل می‌توانند درآمد کسب کند. این دانش‌آموزان نیاز به تحصیلات دانشگاهی خاصی ندارند و ملاک انتخاب آن‌ها مهارت و تبحرشان است.

در این راستا دانش‌آموزانی موفق‌ترند که از همان ابتدای ورود به تحصیل در هنرستان به دنبال آموختن مهارت‌‌های مرتبط با رشته خود هستند.

شناخت بازار کار و نحوه ارتباط با مشتریان

دانش‌آموزانی که مشغول به کار هستند به طبع به خوبی بازار کار حیطه فعالیت خود را می‌دانند و همواره با مشتری نیز در ارتباط هستند. شناخت بازار کار به افراد کمک می‌کند تا زمان خود را در راه موثرتری مصرف کنند و به تولید چیزی بپردازند که مورد نیاز جامعه است.

همچنین ارتباط با مشتری علاوه بر افزایش اعتماد به نفس افراد، باعث تقویت ارتباط عمومی در آن‌ها می‌شود.

کاهش نرخ بیکاری

بیکاری، یکی از بزرگترین معضلات جامعه است. از طرفی افزایش نیروی کار ماهر باعث به حداقل رسیدن نرخ بیکاری می‌شود.در کشورهای بزرگ اقتصادی دنیا می‌بینم که یکی از دلایل مهم موفقیت آن‌ها مهارت ورزی و افزایش نیروی انسانی ماهر است. تحصیل در هنرستان و رشته‌های فنی نقش موثری در کاهش نرخ بیکاری دارد.

سخن پایانی

ادامه تحصیل در هنرستان، مزیت‌های بسیار زیادی دارد. از جمله این مزیت‌ها میتوان به افزایش روحیه کار تیمی و امکان خود اشتغالی و کارآفرینی اشاره کرد. دانش‌آموزان در هنرستان بیشتر مهارت می‌آموزند و از این جنبه خود را رشد می‌دهند.

افزایش نیروی کار ماهر نیز رشد و شکوفایی اقتصادی کشورها را نیز به همراه خواهد داشت و این مسئله باعث شده تا مسئولان سرمایه خاصی را برای آن در نظر بگیرند.

همچنین داشتن مهارت، موضوعی است که کشورهای بزرگ جهان به آن دقت و توجه بسیاری دارند. این موضوع نشان می‌دهد که حتی اگر فردی به فکر مهاجرت است، بهتر است به دنبال افزایش سطح مهارت خود باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *